Софийският градски съд остави за постоянно в ареста 62-годишния Константин Дамов,

...
Софийският градски съд остави за постоянно в ареста 62-годишния Константин Дамов,
Коментари Харесай

Обвиненият за убийството на Женския пазар в София остава в ареста

Софийският градски съд остави за непрекъснато в ареста 62-годишния Константин Дамов, упрекнат за убийството на Иво Андреев.
Инцидентът стана предишния петък, наоколо до Женския пазар. Около обяд Дамов простреля Андреев след спор сред двамата за сложена междинна врата в жилищна кооперация.
Защитата на Дамов показа документи, съгласно които той е претърпял инсулт и сърдечна интервенция и изиска съдът да го пусне под домакински арест.
Прокуратурата настоя, че в случай че не е в ареста, Дамов може да се укрие или да извърши друго закононарушение.
За да се стимулира, съдът цитира показанията на очевидци, измежду които брачната половинка на Андреев. Всички те описват за дългогодишния спор сред убития и Дамов. Именно поради това Иво Андреев е желал да инсталира вътрешната врата. Освен това има риск, в случай че е на независимост, Константин Дамов да извърши друго закононарушение. Затова е неприложимо той да е под домакински арест и да живее в съседство с дамата на Андреев и двете им деца, от които по-малкото е на една година, уточни съдът.
След решението на съда Дамов сподели, че спорът сред двамата с Андреев не се е решил, тъй като съседът му не е желал. А го прострелял, тъй като Андреев пръв извадил оръжие.
Решението на съда не е дефинитивно. Обвиняемият може да апелира.
Касае се за битов скандал, който е назрявал обратно в годините. Това съобщи гл. инсп. Николай Станчев, шеф на бранш " Разследване на престъпни закононарушения “ в Столична дирекция на вътрешните работи. Убитият е мъж на 41 години, оповестиха още проверяващите. Мъжът е откаран незабавно в " Пирогов ", само че е умрял още преди да влезе в реанимацията.
„ Скандалът е за монтиране на една врата в един кодидор “, допълни той. Причината - убитият е бил извикал майстори за слагането на въпросната врата. А обвиненият за убийството не е бил склонен с това.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР